Kameravalvonta

Tallentava kameravalvonta – Videovalvonta – Valvontakamera

Yrityksissä kameravalvonta toimii rikollisuuden ehkäisijänä. Hyvälaatuisten valvontakamera laitteiden monimutkaisuus on kuitenkin monissa tapauksissa ollut esteenä niiden hankinnalle. Sam-Sec tarjoaa räätälöidyn ratkaisun yrityksenne valvontatarpeisiin. Valvontakamera mm: apteekeissa, myymälöissä, kultasepän liikkeissä ja pienissä yrityksissä ennalta ehkäisee hävikin ja mahdollisen ilkivallan teon.

Digitaalitallennin mahdollistaa korkealaatuisen videokuvan tallennuksen laitteen kovalevylle sekä helpot ja nopeat tapahtumien etsinnät. Digitaalitallennus on nykypäivää, koska se tarjoaa paremman kuvanlaadun ja suuremman tallennuskapasiteetin perinteisiin videonauhureihin verrattuna, eikä sinun tarvitse vaihtaa kasetteja joka päivä. Tallennuskapasiteettia voidaan kasvattaa kovalevylaajennuksin. Verkkokäyttöisyys ja sen mukanaan tuoma helppokäyttöisyys ja monipuoliset käyttösovellutukset ovat tätä päivää.

Valvontakameran ennaltaehkäisevä vaikutus

Usein jo valvontakameran olemassaolo riittää karkottamaan mahdolliset pahantekijät. Riski kiinnijäämisestä kasvaa huomattavasti teon tallentuessa nauhalle, jolloin valvontakamera-tarran tai itse valvontakameran huomaaminen saattaa estää rikoksen tapahtumisen. Myös tästä syystä on hyödyllistä ilmoittaa kameravalvonnasta selkeästi esimerkiksi tarroilla. On myös sanottu, että valvontakameran tärkein rooli on nimenomaan rikosten ehkäisyssä, ja vasta toissijaisesti nauhoitusten käyttö rikoksen tutkinnassa.

Jos rikos kuitenkin valvontakamerasta huolimatta tapahtuu, on teon tutkinta huomattavasti helpompi aloittaa, kun tutkinnassa on käytössä todellista todistusaineisto rikospaikan tapahtumista ja siellä kulkeneista henkilöistä. Kohteesta riippuen on myös mahdollista hyödyntää kameravalvontaa osana muuta turvallisuusjärjestelmää. Esimerkiksi liiketunnistimilla varustetut valvontakamerat pystyvät tarvittaessa tekemään hälytyksen kodissa tai yrityksen tiloissa tapahtuneesta asiattomasta liikkeestä. Tällöin mahdolliseen rikokseen on valvontakameran avulla mahdollista reagoida mahdollisimman nopeasti.

Moderni kameravalvonta

Teknologian kehitys on tällä vuosituhannella ollut erittäin nopeaa, ja tämä kehitys heijastuu tietysti myös valvontakameroiden kehitykseen. Moderni kameravalvontajärjestelmä hyödyntää internettiä kuvien siirtämiseen ja kovalevytallenninta tai pilveä videomateriaalin tallentamiseen. Kuvanlaadun kehitys on myös ollut erittäin nopeaa: Vanhat järjestelmät kuten VHS-tallenteiset valvontakamerat ovat auttamattomasti jääneet kauas taakse uuden sukupolven HD-tarkkuudella varustetuista valvontakameroista. Tällä on suora vaikutus videotallenteiden hyödyllisyyteen. Vanhoista rakeisista videoista on vaikea koittaa selvittää, kuka tai ketkä videolla näkyvät, kun taas nykyinen videonlaatu takaa sen, että videon tulkinta ei jää ainakaan videon tarkkuudesta kiinni.

Suomessa tapahtuu päivittäin useita murtoja koteihin ja yritysten tiloihin. Kameravalvonta on käytännössä ainut luotettava tapa saada selville mitä murron aikana on todella tapahtunut. Kameravalvonnalla on myös todistettavasti murtoja ja näpistyksiä ennalta ehkäisevä vaikutus. Kun paikalla on näkyvillä olevat kamerat ja tarrat, jotka kertovat kameravalvonnasta, vähentyvät paikalla tapahtuneet rikokset merkittävästi.

Ota siis rohkeasti yhteyttä ja kysy lisää kameravalvonnasta ja valvontakameroista! Kerromme mielellämme lisää tarjoamistamme kameravalvontaratkaisuista ja moderneista valvontakameroistamme. Suunnitellaan yhdessä juuri teille tai yrityksellenne sopiva räätälöity kameravalvontajärjestelmä!