Hälytintekniikka kehittyy – mobiilit hälytysjärjestelmät varmistavat yrittäjälle kunnon yöunet

29.07.2013

Mitä sinulle tulee ensimmäiseksi mieleen, kun ajattelet liikehuoneiston hälytysjärjestelmää? Moni saattaa ajatella edelleen liikehuoneiston seinälle sijoitettua hälytyskelloa, joka jo pelkällä äänellään karkottaa kutsumattomat vieraat loitommalle. Kauppojen ja liikehuoneistojen turvaportit ovat luultavasti useimmilla mielessä, kun pyritään estämään esimerkiksi myymälävarkauksia ja näpistyksiä. Totuus on kuitenkin, että liikehuoneistojen hälytinjärjestelmät ovat kehittyneet viime vuosina valtavasti, vaikka edellä mainitut hälytysratkaisut vielä varsin käyttökelpoisia ovatkin. Tietoliikenneyhteyksien huima kehitys on luonnollisesti vaikuttanut myös hälytysjärjestelmiin. Hälytysjärjestelmät välittävät tänä päivänä tiedon tunkeutujasta suoraan verkon välityksellä liikehuoneiston omistajalle tai yrityksen vartioinnista vastaavalla vartiointiliikkeelle.

Kehittyneet mobiililaajakaistayhteydet mahdollistavat hälytyksen toimittamisen jopa suoraan vartiointiliikkeen tai omistajan kännykkään. ”Jossain tietyissä malleissa hälytinjärjestelmää voidaan myös ohjata omalla kännykällä.”, kertoo yritysten turvaratkaisuihin erikoistuneen Sam-Sec Oy:n myyntijohtaja Sampsa Hänninen. ”Vanhaa analogista puhelinlinjaa ei tässä suhteessa enää tarvita”, Hänninen summaa.

Vaikka hälytintekniikka kehittyy kovaa vauhtia, ei liikkeenharjoittajan silti tarvitse päivittää hankkimaansa hälytinjärjestelmää parin vuoden välein, Hänninen rauhoittelee. ”Kun hankkii kerralla laadukkaan hälytysjärjestelmän riittää, että huoltaa järjestelmää säännöllisesti.”, Hänninen toteaa. ”Kiinteistön laajennustarpeet ja muut, valvottavaa aluetta muuttavat tekijät ovat tietysti asia erikseen. Silloin tulee aina olla yhteydessä turva-alan asiantuntijaan, jotta kohteen riittävä valvonta voidaan taata.”, Hänninen summaa.